Primaria Comunei
Diosig
Înapoi la:HomeSunteţi la:LOCALIZARE
Selectaţi limba  
Jud.Bihor Str. Livezilor, nr.32, 417235 Com.Diosig telefon 0259 350198,   fax 0259 350196 primaria.diosig@cjbihor.ro
 
 
 
 
 
 
Consultare
Taxe şi impozite
ON - LINE
Comuna noastra
Proiect
Comunicate de Presa

Consultare Taxe şi impozite ON - LINE

Comuna noastra

Proiect

Comunicate de Presa

 

 

Comuna Diosig se afla în partea de nord-vest a judetului Bihor. Cu o suprafata totala de 9004,61 ha si cu o populatie de 7.100 locuitori este una dintre cele mai mari comune din judet.


Comuna este strabatuta de DN 19 si drumul european E671 si se afla la 35 km de Municipiul Oradea. Localitatea prezinta  caracteristicile zonei de campie si  deal, fiind parte a Campiei si Dealurilor de Vest. 

Teritoriul comunei se întinde pe o zonă de câmpie cuprinzând campia joasă a Ierului si câmpia inaltă subcolinară Diosig – Tăşnad. Inaltimea medie a câmpiei variază intre  50-80 metri. Cea mai mare înălţime  a reliefului se află în partea de răsărit în câmpia înaltă subcolinară (circa 150 m), iar în partea de vest la punctul numit „Dealul Rotund” cu 128  m. Panta de inclinatie a câmpiei înalte este cuprinsa între 20-30o si este acoperita de livezi si podgorii.

Localitatea Diosig se invecineaza cu urmatoarele sate: la nord cu Ciocaia si Cadea apartinatoare orasului Sacuieni, la est cu hotarele satului Sâniob şi Sântimbreu, la sud cu Ianca si hotarele satelor Roşiori şi Mihai Bravu iar la vest localitatea îşi întinde suprafaţa pâna la granita cu Ungaria, fiind o comuna frontalieră cu Ungaria, legătura fiind realizată prin punctul de trecere Letavertes- Sacuieni, oras aflat la 12 Km de Diosig.

In comuna exista utilitati: energie electrica, apa, canal, telefonie fixa- mobila, furnizori servicii cablu, TV , internet precum si un serviciu de salubrizare.

 
Ultimele pagini vizitate de dvs: